10è aniversari del Consell d’Infants de Sant Cugat Sesgarrigues

El 30 de març a la 5 de la tarda al Centre Cívic s’obrirà l’Exposició commemorativa dels 10 anys de funcionament del Consell d’Infants de Sant Cugat Sesgarrigues.
El Consell d’Infants de Sant Cugat és un òrgan de participació de les nenes i dels nens que té com a finalitat aconseguir que els infants visquin en el seu poble sent-ne part activa, desenvolupant la seva capacitat crítica i fent sentir la seva veu.
El primer Consell d’Infants es va crear l’any 2009 i desprès de 10 anys han fet molt bona feina per millorar Sant Cugat. Les accions i propostes que han dut a terme més de 90 noies i nois durant aquests anys s’expliquen en aquesta exposició.
L’Alcaldessa, Montse Albet, valora molt positivament la tasca feta. «Hem treballant els temes que els infants proposen i veiem resultats pràctics, com poden ser que els infants puguin jugar millor al carrer i a les places i que puguin anar a l’escola amb més autonomia utilitzant el Camí escolar segur.
Conèixer de primera mà les necessitats dels infants del poble, què els preocupa d’una forma espontània i fent propostes de manera creativa és molt enriquidor. Ens ajuda a reflexionar sobre les accions socials que fem i com respondre a les necessitats i els drets dels infants». Cada any el Consell s’ha responsabilitzat d’activitats concretes del poble com organitzar la gimcana de la Festa Major i fer una campanya de civisme al carrer. És una manera de participar molt divertida i creativa que suposa un aprenentatge de treball per la seva comunitat.

GIMCANA DE LA FESTA MAJOR

Aquest any els consellers i conselleres del Consell d’Infants de Sant Cugat, us hem preparat una gran gimcana per la Festa Major.

Que serà el diumenge 22 de juliol després del concert de gralla, cap a les 18:30h, i començarà i finalitzarà a la Plaça de l’Ajuntament.

Per participar-hi haureu de venir amb grups d’un mínim de 3 persones, no us preocupeu si no teniu un grup fet, perquè els podrem fer el mateix dia a la Plaça de l’Ajuntament.

Hi podrà participar tothom, des dels més petits fins als més grans.

P.D: Si veniu vestits amb alguna disfressa original podeu tenir la possibilitat de guanyar algun premi.

És important portar roba que es pugui embrutar.

US HI ESPEREM!